Trainen trainen en nog eens trainen

 

In februari 2001 werd ik lid van Vereniging Atlas te Nijmegen. Atlas is een vereniging waar powerlifters, bankdrukkers en gewichtheffers goed uit de voeten kunnen. Materiaal, ruimte en gewichten in overvloed. Na een week of 2 getraind te hebben werd ik gevraagd mee te doen aan de competitie Bankdrukken (team wedstrijden, sportscholen onderling tegen elkaar) en wilde ik wel en was meteen verkocht.

Na bijna 2 maanden trainen deed ik mee aan de Nederlandse kampioenschappen Powerliften en ik won. Ik werd getraind en gecoacht door Peter, de Coach van Atlas.

In mei van dat jaar deed ik ook mee aan de Nederlandse kampioenschappen powerliften. Deze wedstrijd won ik ook. Door deze goede resultaten werd ik in de Nederlandse selectie van het powerliften en het bankdrukken opgenomen.

In 2001 heb ik aan het EK, WK bankdrukken en Powerliften meegedaan. Het Bodybuilden wilde ik dat jaar nog niet los laten en heb in dat jaar ook meegedaan aan de Miss Universe. Einde van dat jaar was ik gebroken. Te veel wedstrijden gedaan.

Na een zonnige vakantie en een aantal goede gesprekken had ik nieuwe trainingsmaten en wel Erwin Krokkee en Wim Wamsteeker.

Wim Wamsteeker nam al snel de taak van trainer/coach op zich. Niet geheel vreemd voor hem omdat dat ook in zijn werk uitoefent en daarbij trainer/coach is van verschillende atleten, waaronder de huidige Sterkste Man van Nederland, Peter Baltus.

Wim is zelf 6-voudig Nederlands Kampioen Powerliften. Ook heeft hij deelgenomen aan verscheidende Europese- en Wereld Kampioenschappen, dus ervaring genoeg.

Trainen/coachen is een vak apart. De band tussen trainer/coach en atleet is heel belangrijk. Elkaar vertrouwen en open staan voor nieuwe dingen. Als er problemen zijn op welk vlak dan ook en dan wetende dat je trainer/coach je daar bij kan en wil helpen.. Als atleet is het heel belangrijk dat je weet wat je aan je trainer/coach hebt en wat je van hem kunt verwachten. Doelen stellen is dus heel belangrijk. Weten wat je wilt en keuzes maken.

In begin 2002 heb ik de keuze gemaakt om me te richten op het powerliften en bankdrukken, en dus het Bodybuilding te laten vallen.

In 2004 won ik voor de eerste keer de Europese en Wereld titel bankdrukken.

Dit was geweldig !In 2006 werd ik onder leiding van coach Ab Wolders Europees en Wereld kampioen powerliften dit was nog mooier als de titel van bankdrukken.

Eind 2007 heb ik na 6 jaar afscheid genomen van Wim en heb 9 maanden mezelf getraind en gecoach zover mogelijk was .Mijn trainings maat Oscar kokx hielp me zo goed mogelijk om er toch weer te staan op de wedstrijden en dat ging erg goed.

In september  2008 heb ik een aantal goede gesprekken gehad met Ian Furmen en Mark Philips uit Zuid Afrika , deze mannen vonden het een eer om me te mogen helpen met trainen en coachen.

Onlangs ben ik voor drie weken op trainingskamp geweest. Een zware maar geweldige tijd.


2009 is wederom een spannend jaar. Het jaar van de World Games. Dit zijn de olymische spelen voor '' niet' olympische sporten. Deze worden gehouden in Taiwan. De nominatie is binnen en mijn voorbereiding is al in volle gang.


Bij deze extreme trainingen en voorbereidingen zijn mijn therapeuten niet weg te denken. Zij zorgen ervoor dat ik lichamelijk en geestelijk steeds weer herstel en er weer voor 100% voor kan gaan.

Een ware kampioen is iemand die zich zelf van binnen en van buiten kent, geestelijk en lichamelijk sterk is en die er helemaal voor gaat, om zijn/haar doelen waar te maken.

Zorg dat ook jij een kampioen bent !
Ielja Strik

 

 

 

Realisatie door Binkforce.nl | Copyright © 2009-2023 www.ieljastrik.nl