Dit is mijn profiel

Hallo allemaal,

Ik ben Ielja Strik en ben geboren op 25 maart 1973 in het Brabantse Cuijk.
Al mijn hele leven woon ik aan dit mooie dorp aan de Maas.
Mijn trouwste fan`s zijn mijn ouders. Daarnaast heb ik ook een broer, Martijn en mijn twee neefjes Sebastiaan en Floris’. Ook zij zijn regelmatig te vinden bij wedstrijden.
Als kind vond ik sport geweldig, het was mijn grootste hobby.
In 1979 ben ik begonnen met turnen. Door de jaren heen werd ik beter en uiteindelijk zat ik op een behoorlijk landelijk niveau.
Deze sport heb ik zo’n 15 jaar beoefend en ben in 1995 gestopt.
Mijn bouw en kracht bleken niet helemaal meer in deze wereld te passen en het werd tijd voor iets anders.


Vanaf 1995 ben ik gaan fitnessen en was ik niet meer weg te slaan uit de sportschool.
Ik merkte al snel dat ik behoorlijk sterk was, maar ik miste een trainer die me zou gaan begeleiden.
Korte tijd later vond ik deze gelukkig in de persoon van Klaus Kaak.


Het was november 1996 toen ik na een jaar hard trainen, diëten en poseren voor het eerst op het podium stond.
Ik had de smaak te pakken. Had helemaal geen podium vrees. Geweldig vond ik het om daarboven te staan.
Na een jaar of drie super veel geleerd en meegemaakt te hebben was ik toe aan een verandering en een nieuw uitdaging.
Natuurlijk vond ik deze beslissing niet erg makkelijk want het was een leuke tijd geweest bij Klaus Kaak.
Al snel kwam ik terecht bij Rinus van der Zijden in Almere een trainer die veel Nederlandse top Bodybuilders onder zijn hoede heeft.


In Februari 2001 kwam ik ineens op een andere gedachte en ben gaan powerliften.
In Maart 2001 deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Powerlifen en ik had de powerlift koorts te pakken.
Mijn resultaten waren zo goed dat ik gevraagd werd om mee te doen met de Nederlandse selectie.
Daarnaast vond ik het erg leuk om mee te doen met bankdruk wedstrijden, een apart onderdeel binnen het Powerliften.


In december 2001 haalde ik brons op de Wereld kampioenschappen in Nieuw-Zeeland.
In Januari 2002 heb ik Wim Wamsteeker leren kennen en vanaf dat moment is hij ook mijn trainer/coach geworden.
Door zijn manier van trainen en coachen ben ik erg vooruit gegaan en werd ik niet alleen op het NK Powerliften en het NK Bankdrukken Nederlands kampioen maar ook nog de best liftster. Ik ging vanaf die tijd meedoen met internationale wedstrijden. Mijn eerste internationale titel heb ik gehaald op de Union Cup in 2003.

In 2004 werd ik voor de eerste keer Europees en Wereld Kampioen Bankdrukken en die titels heb ik ook in 2005 ,2006 en … 2007 behaald.

In 2006 heb ik zelfs het Wereld record bankdrukken verbroken zowel in een bankdruk wedstrijd (180 kilo) als in een powerlift wedstrijd (182,5 kilo).
In 2006 werd ik voor de eerst keer Europees Kampioen powerliften. Deze titel gaf mij de energie en kracht om ook de Wereld titel in de wacht te slepen, en op alle onderdelen pakte ik het goud! Ook werd de Europese titel in 2007 gewonnen met alleen maar gouden medailles.
Drie weken voor het Wereld kampioenschap powerliften behaalde ik een nieuw totaal record op de West Europese kampioenschappen in Brussel en won the Champ of Champions trofee dit gaf mij wederom een goed gevoel.

Op 19 oktober 2007 behaalde ik opnieuw de Wereld titel Powerliften.
Deze titel is de mooiste van allemaal omdat al mijn concurrenten uit Rusland en de Oekraïne terug waren van een schorsing.
Ze hadden het nakijken. Op alle onderdelen nam ik het goud mee naar huis. Het was gewoon Super!!


2008 is ook een belangrijk jaar geweest. Niet alleen moest ik op alle wedstrijden mijn titels verdedigen maar ook was het het kwalificatiejaar voor de World Games ( Olympische spelen voor niet Olympische sporten)  Hier wilde ik uiteraard erg graag naar toe want die medaille heb ik nog niet in mijn assortiment zitten.Tenslotte zijn deze medailles maar eens in de vier jaar te behalen!
Het is ook het jaar van de records geworden.

Mijn uitdaging om een aantal pogingen te doen om een aantal Europese of zelfs Wereld records te verbreken is op een aantal punten gelukt.
Op deze manier vind ik motivatie om door te gaan!


Natuurlijk kan ik dit niet alleen er zijn in de jaren steeds meer mensen gekomen die mij helpen om er steeds maar weer te staan. Zo zorgt o.a Bas v/d Sande mijn fysio er elke keer weer voor dat mijn spieren snel genoeg herstellen van de trainingen.

In mijn eigen trainingsruimte kan ik me prima voorbereiden voor mijn wedstrijden met behulp van trainingsmaatjes. Zonder hen wordt dit erg moeilijk. Hoe goed je ook gemotiveerd bent iedereen heeft wel eens moeilijke momenten of een dipje, ook ik.

Naast het powerliften geef ik ook demonstraties bij diverse verenigingen en instanties.


In 2005 heb ik Clemens Binkhorst leren kennen hij is voorzitter van mijn eigen stichting "Friends of Powersports Foundation". Op onze site www.fpfc.nl worden de activiteiten die we organiseren vermeld. Deze stichting heeft o.a. in 2006 en 2007 het Nederlands Kampioenschap Powerliften georganiseerd in mijn eigen woonplaats Cuijk. In 2011 hebben we het West Europees Kampioenschap in mijn woonplaats mogen organiseren.

 

Clemens Binkhorst is niet alleen voorzitter van mijn stichting maar ook is hij mijn commercieel manager.
Via hem kunt u mij boeken voor een demonstratie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Door hem weten ook steeds meer mensen wie Ielja Strik is en wat ze doet!


Op wedstrijd gebied zoek ik steeds meer zelf mijn wedstrijden uit. Niet alleen omdat alle wedstrijden door mijzelf betaald moeten worden maar ook omdat het me veel tijd en energie kost. Er zijn nog zoveel andere mooie dingen om te zien, doen of beleven. Daar kom ik meer en meer achter.

Mijn sport is mijn leven maar gelukkig is er meer en meer waar ik ook nu van kan en ga genieten.

Ik ben niet de jongste meer maar draai op dit moment nog prima mee in de open klasse. al zijn mijn tegenstanders rond de 20.

Wanneer ik stop met de sport weet ik nog niet. Dat is nog zeker niet aan de orde zolang ik het op kan brengen en het nog leuk vindt.

Het trainen en coachen van mensen van ieder sportniveau blijft leuk zolang ik mijn uitdagingen er in zie en de klik heb met de sporter/atleet.

Trainen en coachen is iets waar ik me meer en meer op ga richten.  

 

Mijn succes is zeker ook te danken aan een aantal sponsoren. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik mij volledig op de sport kon concentreren.

Zonder hen was het een heel stuk moeilijker geworden. Op mijn sponsorpagina vind u ze allemaal.Tot slot wil ik u er op wijzen dat u via mijn facebook en instagram account precies kunt volgen wanneer ik waar een wedstrijd heb. Wellicht dat u eens in de gelegenheid bent om een wedstrijd te bezoeken.Met sportieve groet,
Ielja Strik

 

 

 

Realisatie door Binkforce.nl | Copyright © 2009-2024 www.ieljastrik.nl